Szomszédolás Üllőn

Üllői Hírmondó 2007Idén harmadik alkalommal indult útjára, és 2007. március 13-án 17 órakor nyílt meg a “Szomszédolás” kiállítás-sorozat Üllőn, a Vargha Gyula Városi könyvtár Kiállítótermében. A rendezvény negyedik, utolsó állomásához érkezett. Felsőpakony, Vecsés és Gyál után látogatott el hozzánk a négy település 7-7 alkotójának válogatott műveiből álló vándorkiállítás. A kiállítás-sorozat 2005-ben indult Vecsés-Gyál, majd 2006-ban Vecsés-Gyál-Felsőpakony művészeinek részvételével és idén csatlakozott Üllő is. A szervezők reményei szerint pár év múlva egy egész térséget összefogó, egész éves kiállítás-sorozattá növi majd ki magát a rendezvény.

Az üllői kiállítást Kovács István, Üllő Város Alpolgármestere nyitotta meg. Utána a Napsugár Napköziotthonos Óvoda növendékeinek és az Árpád fejedelem Általános iskola tanulóinak előadását, majd Kajos Zsuzsanna szavalatát hallhattuk. Közben Sípos Klaudia furulyán és Hera László gitáron játszott.

A kiállításokon 29 képzőművész vett részt. A művek többnyire vegyes technikával készült festmények és grafikák voltak, de megcsodálhattunk nagyon szép üvegfestményt is. A kiállításon többek között Barcsainé P. Györgyi domborkompozícióját sokan méltatták. Az üllői művész, Sugár Gábor, “Kisjézus a térben” című képe komoly fejlődést mutat az eddigi művészetében. De Villa Ernesto Celeste, “Hintázó gyerek” című alkotása ugyancsak figyelemre méltó érdekes térhatásával. A vecsési Görög Béla új technikával készült. Mozaikhatású “Tehénbika” című képe új színfolt volt az alkotások között.

A kiállított anyag nagyon sokféle stílust képviselt, a figuratív festészettől a nonfiguratívig, a grafikától az olajfestészetig. Említésre méltó Szász Gyula impresszizmust idéző festménye. Csorba Tamás Lánchídja is szép színfolt volt a palettán. Sárándi Tibor lépcsőt ábrázoló alkotása rendkívül érdekes művészi megközelítésű, realista festmény. Érdekes volt még Honffy Gábor absztrakt festménye, továbbá Medvedovszky Anna “Sebeim” című alkotása. Az említetteken kívül még több más alkotó is sikerrel szerepelt a kiállításon.

Örömünkre szolgál, hogy az üllői megnyitón nagyon szép számmal jelentek meg érdeklődők és a kiállítás ideje alatt is sokan látogatták a tárlatot. A kiállítás március 24-éig volt látható.

Tömöryné

Az Üllői Hírmondóban 2007 áprilisban megjelent cikk

Üllői Hírmondó