A PerifériArt Képzőművészeti Stúdió rövid története

A PerifériArt Képzőművészeti Stúdió 1997-ben alakult, vecsési amatőr és hivatásos képzőművészek részvételével. Az évek során számos kiállításon vettek részt az ország egész területén, így Vecsésen, Budapesten, Érden, Debrecenben, Balatonalmádiban, Mindszenten és sok más településen is.

A stúdió tagjai részt vettek a PMKI által létrehozott, kistérségi tájoltatási kiállítási programban 2004-2005 évben. Ezenkívül évenkénti rendszerességgel kiállítunk a Magyar Kultúra Napján, mely kiállítás az évek során egyre nagyobb közönséget vonz.

Alkotóközösségünk létszáma 15 fő, férfiak és nők vegyesen, átlag életkorunk úgy negyven éves kor körül alakul. Általában a stúdió keretein belül megtartjuk egyéni kifejezésmódunkat, de ha a cél úgy kívánja, képesek vagyunk együtt munkálkodni egy közös téma feldolgozásán is. Évente ha tehetjük, alkotótelepen csiszoljuk technikai tudásunkat. A legtöbben festészettel, grafikával foglalkoznak, de akad közöttünk fafaragó és textilművész is.

A PerifériArt Stúdió keretein belül működik a Grafikai Műhely, melynek tagjai 2011-ben önálló kiállításon debütáltak a Vecsési Kiállítóteremben.

Jelenlegi tagok: Görög Béla, Baranyai Zsolt, Barcsainé P. Györgyi, Bán Zsófia, Dobos Rózsa, Fekete Szilvia, Gáll Sándor, Honffy Gábor, Kaiser Ilona, Kanizslainé Hübel Mária, Kordás Sándor, Nagy Györgyi, Pálmai Dorottya, Somogyi Ági, Várhalminé Cinke Mária.

Tagságának egy része, az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság tagja. A stúdió és Grafikai Műhely vezetője Görög Béla, aki egyben a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központ művészeti vezetője is.

Hol található Vecsés?