PerifériArt

{highslide}Cikkek8.jpg|captionText:’Üllő, 2007 – cikk'{/highslide}

A Magyar Kultúra Napjának alkalmából idén 10. alkalommal rendezte meg a PerifériArt Képzőművészeti Stúdió hagyományos kiállítását a vecsési kiállító teremben. A kiállítást Kis Tóth János a Vecsési Művelődési Ház igazgatója nyitotta meg. Idézte Sík Sándor fejtegetését az alkotás fogalmáról: “Az alkotás sokirányú kezdeményezés, a világnak az emberi tudatban tükröződő képe. A nagyoknak Isten teremtő tevékenységét folytató műve, amely közvetlen emberi másait teremti az Ősképnek..”

“PerifériArt” bővebben

4. Vecsési Tavaszi Fesztivál

{highslide}tavaszi_fesztival_2006.jpg|captionText:’4. Vecsési Tavaszi Fesztivál – cikk'{/highslide}EKOSZ – EMTE Beszámoló, 2006. április 22 – 29.

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör és a József Attila Művelődési Ház az idén is megrendezte rendezvénysorozatát a magyar kultúra jegyében. A programok nemzeti kultúránk páratlan sokszínűségét, gazdagságát kívánják felvillantani, és cél az is, hogy anyanyelvünk, zenénk, dalaink, táncaink, képzőművészetünk, történelmi és gasztronómiai hagyományaink ápolásának fontosságára felhívják a figyelmet.

“4. Vecsési Tavaszi Fesztivál” bővebben