Periféri Art Vecsésről

{highslide}Cikkek2.jpg|captionText:’Rákoskert, 2006 – cikk'{/highslide}Ismét vendégjárás volt szeptember 9-én a Rákoshegyi Közösségi Házban, ahol a ház és a Vigyázó Ferenc Művelődési Társaság meghívására a vecsési Periféri Art Képzőművészeti Stúdió tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat. A házigazdák nevében Fejér Gyula, a Rákoshegyi Polgári Kör elnöke üdvözölte a „szomszédokat”. A stúdió 1997-ben alakult, Kis Tóth János, a helyi művelődési ház igazgatója és Görög Béla kezdeményezésére. A változó létszámú, vecsési képzőművészeket tömörítő társaság az elmúlt években több kiállításon vett részt szerte az országban. “Periféri Art Vecsésről” bővebben

2006 Kistérségi Szakmai Napok

2006 őszén az előző évben megrendezett foglalkozás nagy sikerére való tekintettel ismét megrendezésre került a Pest megyei Kistérségi Szakmai Napok a PMKI, a PerifériArt Stúdió és a JAM-ház szervezésében, melyen ismét sokan vettek részt a környező települések amatőr művészei közül. A rendezvény vezetője Bálványos Huba volt. Ismét volt előadás, műkritika és vacsora is.

Néhány fénykép az eseményről:

{gallery}szakmai_napok_2006:::0:2{/gallery}

4. Vecsési Tavaszi Fesztivál

{highslide}tavaszi_fesztival_2006.jpg|captionText:’4. Vecsési Tavaszi Fesztivál – cikk'{/highslide}EKOSZ – EMTE Beszámoló, 2006. április 22 – 29.

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör és a József Attila Művelődési Ház az idén is megrendezte rendezvénysorozatát a magyar kultúra jegyében. A programok nemzeti kultúránk páratlan sokszínűségét, gazdagságát kívánják felvillantani, és cél az is, hogy anyanyelvünk, zenénk, dalaink, táncaink, képzőművészetünk, történelmi és gasztronómiai hagyományaink ápolásának fontosságára felhívják a figyelmet.

“4. Vecsési Tavaszi Fesztivál” bővebben

2006 május Veresegyháza

A PerifériArt Képzőművészeti Stúdió több tagja 2006 májusában Veresegyházán rendezett Átrium Galéria Az „Anyám Fekete Rózsa” című, XVI. Nemzetközi Vers- és Prózamondó Találkozóhoz kapcsolódó kiállításon vett részt.