2011 július 4-7 vecsési Alkotótábor

Az idei alkotótáborunkat – kisebb vitákat követően – itt helyben, azaz a vecsési Kiállítóterem épületében és udvarán tartottuk meg.

Az alkotótábort Görög Béla vezette, aki a társaságot bevezette a papír-merítés, a szitázással létrehozható alkotások varázslatos világába. A hétfői napon ezeken kívül a gyakorlati rézkarc technikájával ismerkedhettek a lelkes jelenlévők szerény személyem közreműködésével. Barcsainé P. Györgyi jóvoltából a fusing ékszerek készítésével is közelebbi kapcsolatba kerülhettek az érdeklődők.

Nem maradhattak el a rajz-stúdiumok sem, hiszen ez az alkotóművészet ábécéje, ebből bármennyi gyakorlás sem túlzás… Az alábbi fotókon a “termésből” jó néhány alkotás megtekinthető.

Az élelmezésről csak szuperlativuszokban beszélhetünk, minden napra jutott ebédre valami egyszerű, de annál finomabb ínyencfogás (lehetőségeinket ugyan behatárolták a kissé a “tábori” körülmények), amelyeket jó étvággyal kebeleztünk be mindannyian.

Remekül éreztük magunkat, annyira, hogy jövőre minden bizonnyal megismételjük – valószínűleg ugyanezen a helyszínen -, és még az is elképzelhető, hogy a vecsési PerifériArt Alkotótáborból az évek során rendszeres esemény, talán hagyomány is lesz!

Néhány fotó az eseményről:

{gallery}vecses_2011_07_ 4_7_alkototabor:::0:2{/gallery}